Verslag clubavond competitie WVK 12 september 2018

VOGEL COMPETITIE GELDERSE GRASPARKIETEN CLUB TE BRUMMEN

Op dinsdag 12 september 2018 werden de weinig voorkomende kleurslagen gekeurd door de eigen leden van de GGC. Een leerzame ervaring omdat bepaalde vogels niet altijd worden ingezonden op de grote shows. Zo was de Hollands bonte variëteit aanwezig en ook twee easley clearbodies, dit naast de violette vogels en de recessief bonten die wij natuurlijk wel vaker zien. De Texas clearbodies zijn tegenwoordig al op een goed niveau echter nog niet voldoende in de breedte. Ook waren er enkele Australisch bonte vogels ingezonden, die vallen echter niet onder de WVK. Maar dat geeft dan wel weer extra vulling in de stellingen en een gratis beoordeling.

Resultaten:

Op de eerste plaats (ex aequo) een mooie lutino kuif vogel van Wilfred de Ruiter samen met Ard Veldt met een violette cinnamon van een goed formaat.

Op de derde plaats (ex aequo) een mooi gestrekte overgoten vogel van Wilfred de Ruiter samen met een zeer goede gekleurde violette man van het partnership van Amelsvoort/Reijnders.

Op de vijfde plaats (ex aequo) vijf vogels een kobalt TCB pop van het partnership van Amelsvoort/Reijnders en recessief bonte cinnamon pop van Henk van Dort, ook een violette man van Ard Veldt, een recessief bonte man van Hans Bunt en een geelmasker TCB pop van van Amelsvoort/Reijnders.

 

Op de tiende plaats een recessief  cinnamon bonte man van H.Roerdink, mooi van vorm en tekening.

De winnaar

De winnaar van de competitie gaat volgens een bepaalde berekening en zal aan het einde van het jaar bekend gemaakt worden.

Beeldje van een moderne grasparkiet

Op deze avond werd ,met een drie d-printer gemaakte, kunststof versie getoond van het prachtige beeldje van een moderne grasparkiet.